6. tammikuuta 2015

Paahdettu paprikakeitto

Tätä mun oikeastan piti tehdä pastan sijaan, mutta pastapohjainen ruoka uppoaa paremmin jälkikasvuun. Tämä vähän huutaisi joukkoonsa mausteista makkaraa. Koitetaan lisätä ensi kerralla paahdettua chorizoa.

Aineet

  • 800 g tomaattia, hyvin kypsiä
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl punasipuli, iso, n. 100 gr
  • 6 kpl valkosipulin kynttä, kuorineen
  • 1 kpl punainen chili
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 rkl Worcestershire - kastiketta, tai HP - kastiketta
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Lohko sipuli, paprikat ja tomaatit reilun kokoisiksi paloiksi. Kirsikkatomaatit käyvät sellaisenaan. Lisää valkosipulit kuorineen.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Suolaa kasvikset ja lisää reilusti oliiviöljyä.
  4. Uunita kasviksia 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat jo hieman tummuneet.
  5. Lämmitä liemi kiehuvaksi ja lisää Worchestershire -kastike.
  6. Poimi valkosipulit kasvisten joukosta ja purista pehmennyt sisus keittoon.
  7. Lisää paahdetut kasvikset ja ajele keitto sileäksi sauvasekoittimella.
  8. Mausta vielä mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti